Zubomobil – najpopularnija dječja stomatološka ordinacija u BiH

Ko se još boji zubara?
Ma niko, naši su mališani hrabri kao lavovi!

«Zubomobil» u Bosni i Hercegovini putuje već dvije godine, a sada smo spremni za treću i najveću: kampanja za prikupljanje sredstava je već pri kraju, i već svi znaju šta je «Zubomobil»: najpopularnija, najšarenija i najveselija stomatološka ordinacija u zemlji!

U prvoj, 2015. godini, smo imali cilj da pregledamo zubiće pet hiljada mališana. Za dva mjeseca smo uspjeli ono čemu se ni mi nismo nadali. Premašili smo taj broj za skoro pola od toga: prve smo godine poklonili čak 7000 veeeelikih osmijeha i žvakali smo – jer to promjenu znači.

U drugoj smo godini imali još veći cilj – pokloniti 10000 osmijeha. Putovali smo, družili se, poklanjali i na poklon dobijali osmijehe. Dok dlanom od dlan, prošla su i ta dva mjeseca putovanja, a mi smo bili bogatiji za 10000 novih malih prijatelja i prijateljica. U svakoj školi u svakom gradu su nas ispratili baš onako kako se prijatelji i prate: sa željom da se što prije vratimo. Mi smo obećali da hoćemo, i to uskoro.

A obećanje treba održati.

Danas je već polovina maja mjeseca i pri kraju smo još jedne, treće po redu kampanje kojom pomažemo da pokrenemo «Zubomobil». Naši mali drugari nam se već javljaju s pitanjem kada ćemo im doći u škole, jer nas nestrpljivo očekuju. Pa gdje ste još vidjeli da se klinci raduju odlasku zubaru?!

Ove godine, odmah nakon ljetnih praznika, idemo po još osmijeha i još novih druženja.

Jer njih, priznat ćete, nikada dosta!

 

« Natrag na popis priloga