Program prevencije i edukacije o oralnom zdravlju osnovnoškolaca u BiH Zubomobil

Vrijeme da zablistamo!

 

Orbit Zubomobil, odavno već svima poznata šarena i vesela, pokretna stomatološka ordinacija, je 17. septembra krenuo na svoje jesenje putovanje po školama i trgovima i ove godine, četvrti put zaredom. U protekle tri godine su, u sklopu ovog projekta, stomatolozi i pedodonti u Zubomobilu napravili preventivne preglede dentalne higijene i održali edukativne radionice o važnosti prevencije zubnog zdravlja za čak 37.000 djevojčica i dječaka diljem Bosne i Hercegovine, a sada idemo dalje!

Zubomobil je proteklog vikenda, uz pomoć ambasadora ovog projekta – omiljenog glumca Enisa Bešlagića, bio predstavljen medijima, mališanima i velikima, građanima i građankama u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci.

Naredna dva mjeseca Zubomobil će u cijeloj BiH mališanima objasniti važnost i sve prednosti prevencije stomatološkog zdravlja. I, što je najvažnije, sa djecom i odraslima podijeliti puno zabave i veselja i sve dobre razloge zbog kojih ćemo zablistati.

Kuda će Zubomobil putovati ove godine pratite na našoj web stranici i putem Facebook stranice Orbit Bosna i Hercegovina.

Vidimo se!

 

 

 

« Natrag na popis priloga