ZUBOMOBIL ZAVRŠIO SVOJE 4. PUTOVANJE ČETRDESET GRADOVA I 10.000 DJEČJIH OSMIJEHA

Sarajevo, 04.11.2018. – Krajem novembra mjeseca Zubomobil je završio svoju ovogodišnju bh. avanturu pod sloganom „Vrijeme da zablistaš“. Nakon dva mjeseca provedena u obilasku Bosne i Hercegovine, završeno je četvrto putovanje jedine mobilne stomatološke stanice u zemlji, Orbit Zubomobila. Ovaj društveno odgovorni projekt je pokrenut s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije oralnog zdravlja i realizira se u partnerstvu između kupaca i Orbita.

Ranije ove godine kupci su, sa svakom kupovinom paketića Orbit žvaka, odvajali dio novca za pokretanje Zubomobila, dok je ostatak sredstava osigurala kompanija iz fonda namijenjenog društveno odgovornim projektima.

Vrijedni tim stomatologa i pedodonata Zubomobila je posjetio četrdeset gradova, a bili su u školama, vrtićima, na trgovimai u tržnim centrima, nastojeći uključiti što više djece, njihovih roditelja i staratelja uedukacijsko-preventivni program. Uz pomoć ambasadora projekta, omiljenog bh. glumca Enisa Bešlagića, nebrojeno puno puta dokazanog prijatelja djece, u namjeri su i ove godine uspjeli: napravljeno je čak 10.000 preventivnih pregleda.

«Ideja o pokretanju Zubomobila je nastala prije četiri godine kao pilot projekt, a nakon toga je identična platforma razvijena i u drugim zemljama regiona, sa podjednakim jednakim uspjehom, što nas je uvjerilo u ispravnost odluke da pokrenemo ovakvu akciju», kaže Darja Šušteršić, direktorica tržišta Mars za BiH, Sloveniju i Hrvatsku. U kompaniji su naglasili kako je edukativna komponenta izuzetno važna, imajući u vidu da su se ranijih godina susretali sa slučajevima kada djeca nikada ranije nisu bila u posjeti stomatologu. Danas, četiri godine kasnije, projektom je obuhvaćeno skoro 40 hiljada mališana u zemlji, a samo ove godine je pregledano 200 hiljada zubića.

Protekle četiri godine Zubomobil je postigao izvanredan uspjeh u Bosni i Hercegovini i osvojio nepodijeljene simpatije u svim generacijama. Doprinos razvijanju svijesti o važnosti oralne higijene i prevencije zubnog zdravlja se mjeri desetinama hiljada mališana koji su sjedili na stomatološkoj stolici ovog veselog karavana. Nadamo se da će se sa sličnim projektima nastaviti i u budućnosti.

 

« Natrag na popis priloga